۱۱ قابلیت اندروید ۸ اوریو که قبلا آنها را تجربه نکردهاید
۱۱ قابلیت اندروید ۸ اوریو که قبلا آنها را تجربه نکردهاید
اندروید اوریو، قابلیتهای جدیدی در اختیار کاربران قرار میدهد که قبلا در سیستم عامل موبایل گوگل وجود نداشتهاند. در این مطلب شما را با ۱۱ مورد از این ویژگیها آشنا میکنیم.
امکان پخش ویدیوهای اپلیکیشن اندروید یوتیوب بهصورت کوچک در کنار سایر اپلیکیشنها از مدتی قبل به سیستمعامل اندروید اضافه شده است؛ اما حالا شما میتوانید از این ویژگی در اپلیکیشنهای دیگر نیز بهره ببرید و ویدیوهای مورد نظرتان را درحالیکه اپهای دیگر در پسزمینهی دستگاه در حالت اجرا قرار دارند، بهصورت تصویر در تصویر پخش کنید. البته توسعهدهندگان اپلیکیشنهای مرتبط با پخش محتوای ویدیویی باید پشتیبانی از این ویژگی را به اپلیکیشنهای اندروید خود اضافه کنند. این قابلیت از مدتی قبل در مرورگر اندروید گوگل کروم نیز فعال شده است؛ برای استفاده از حالت تصویر در تصویر در این مرورگر کافی است ویدیوی مورد نظر را به حالت تمام صفحه درآورید و سپس کلید هوم گوشی را فشار دهید.
۲- فعال کردن نشانهی نوتیفیکیشن
کاربران اندروید دیگر با حسرت به گوشیهای آيفون دوستان خود نگاه نخواهند کرد؛ زیرا اندروید اوریو به اپلیکیشنها اجازه میدهد نشانههای نوتیفیکیشن را در آيکونهای صفحهی هوم گوشی خود نیز به نمایش درآورند. برای فعال کردن این ویژگی به منوی تنظیمات بروید و سپس روی گزینهی Apps & notifications تپ کنید. در این بخش میتوانید به دکمهی دوحالتهی این قابلیت دسترسی یابید. این ویژگی باید توسط توسعهدهندگان اپلیکیشن نیز فعال شود، بنابراین شاید دکمهی دوحالتهی مورد اشاره را برای همهی اپلیکیشنها مشاهده نکنید.
۳- مدیریت اولویتهای نوتیفیکیشن
اندروید اوریو به شما اجازه میدهد با استفاده از کانالها، نوتیفیکیشنها را با جزئيات بیشتری مدیریت کنید؛ بنابراین شما میتوانید نوتیفیکیشنهایی که قصد مشاهدهی آنها را دارید، موضوعبندی کنید. با سوایپ کردن نوتیفیکیشن مربوط به یک اپلیکیشن به سمت راست، یک آیکون دنده مشاهده خواهید کرد که با تپ کردن روی آن به بخش تنظیمات و گزینههای آن اپ منتقل خواهید شد.
بهعنوان مثال ممکن است برخی از اپلیکیشنهای پیامرسان، دسترسی لازم برای روش کردن چراغ الایدی و ارسال صدا را داشته باشند، درحالیکه برخی دیگر فقط بتوانند یک هشدار بیصدا به نمایش درآورند.
بار دیگر باید اشاره کنیم که پیش از آنکه بتوانید از این ویژگی استفاده کنید، توسعهدهندگان باید این قابلیت را به اپلیکیشنهای خود اضافه کنند؛ بنابراین ویژگی مورد بحث در حال حاضر برای همه اپلیکیشنها در دسترس نخواهد بود. در واقع توسعهدهندگان میتوانند با تنظیم موضوعبندی، امکان اولویتبندی نوتیفیکیشنها را در اپلیکیشنهای خود فراهم کند.
۴- از امنیت بیشتر لذت ببرید
گوگل پلی پروتکت در کنار اندروید اوریو معرفی شد؛ البته که ویژگی مورد اشاره در اصل به سرویسهای گوگل پلی اضافه شده است. در دستگاههای قدیمیتر این گزینه از طریق منوی تنظیمات و سپس مراجعه به گزینهی گوگل و در نهایت بخش انتخاب منوی Security در دسترس قرار خواهد گرفت. این سرویس، اپلیکیشنهای دانلود و نصب شده روی دستگاه اندرویدی شما را بررسی میکند تا بدافزارهای احتمالی شناسایی و نوتیفیکیشن مورد نظر برایتان ارسال شود. با این نوتیفیکیشن میتوان اقدامات لازم را برای حذف مورد امنیتی کشفشده، انجام داد.
۵- خاموش کردن نوتیفیکیشنها تا زمان دلخواه
بخش نوتیفیکیشنها در اندروید اوریو یک بهروزرسانی دیگر نیز دریافت کرده است. شما میتوانید بهجای صرف نظر کردن از نوتیفیکیشنها و از یاد بردن آنها برای همیشه، نوتیفیکیشنهای مورد نظرتان را به حالت خاموش درآورید تا هر وقت که تمایل داشتید پاسخ مناسب را به آنها بدهید. با سوایپ کردن اطلاعرسانیها به سمت راست، یک هشدار روی نمایشگر یا پنل نوتیفیکیشنها دریافت خواهید کرد؛ در این حالت با تپ کردن روی آيکون ساعت و ویرایش زمان تأخیر بر حسب نیاز، میتوانید آن نوتیفیکیشن را بعدا مشاهده کنید. این ویژگی در حالت پیشفرض برای تمام اپلیکیشنها در دسترس خواهد بود.
۶- مصرف بهینهتر باتری
اندروید در هر نسخه، امکانات بهتری برای محدود کردن فعالیت پسزمینهی اپلیکیشنها در اختیار کاربران قرار میدهد تا بدین ترتیب باتری کمتری مصرف شود. حال با انتشار اندروید اوریو، این قابلیت از قبل بهتر شده است. با قوانین جدید اعمالشده در این نسخه از سیستم عامل موبایل گوگل، میتوان تعیین کرد که چه اپلیکیشنهایی امکان فعالیت پسزمینه داشته باشند و فعالیت پسزمینهی چه اپلیکیشنهایی محدود شود. در پشت پردهی این ویژگی، احتمالا کارهای زیادی انجام میشود؛ اما آنچه شما در نهایت مشاهده میکنید، مصرف بهینهتر باتری خواهد بود.
۷- از ایموجیهای جدید استفاده کنید
معمولا با انتشار نسخههای جدید اندروید، شاهد اضافه شدن شکلکهای ایموجی جدید به این سیستم عامل هستیم و اندروید اوریو نیز از این قاعده مستثنا نیست. در حقیقت گوگل در این نسخه، تمامی شکلکهای ایموجی را بازطراحی کرده است و حالا میتوانید از شکلکهای جدید این سیستمعامل بهره ببرید. از جمله ایموجیهای جدید اضافهشده به اندروید اوریو، میتوان به شکلک جادوگر، دایناسور، فرشته و سر در حال انفجار اشاره کرد.
۸- انتخاب آسانتر متن
در اندروید اوریو، انتخاب متون روی صفحه کمی هوشمندتر شده است. اگر روی یک بخش از یک متن قابل تشخیص تپ کنید (بهعنوان مثال یک شماره تلفن) در این شرایط اندروید میتواند بهطور خودکار، کل متن مورد نظر را به حالت انتخاب درآورد. شما همچنین میتوانید از میانبرهایی که بهطور شناور پس از انتخاب متن ظاهر میشوند، استفاده کنید؛ بهعنوان مثال اگر متن انتخابشده شامل یک آدرس فیزیکی باشد، شما میتوانید آن آدرس را روی سرویس نقشههای گوگل مشاهده کنید.
۹- استفاده از میانبرهای جدید در دوربین
اپلیکیشن دوربین اندروید اوریو به قابلیتهای جدیدی مجهز شده است که شیوهی عکاسی و فیلمبرداری شما با دستگاههای اندرویدی را در آینده به میزان قابل توجهی تغییر خواهد داد. شما میتوانید با دابل تپ روی نمایشگر، عملیات بزرگنمایی را تا ۵۰ درصد روی سوژهی مورد نظر انجام دهید و با دابل تپ مجدد، دوباره به حالت زوم عادی بازخواهید گشت. تغییر دیگر دوربین در اندروید اوریو این است که میتوانید بهجای سوایپ کردن، با تپ روی آیکونها بین حالتهای مختلف ثبت عکس و فیلم سوئیچ کنید.
۱۰- همگامسازی همهی دادهها روی تمام دستگاهها
از مدتی قبل امکان همگامسازی دادهها در مرورگر کروم روی تمام دستگاهها فراهم شده؛ اما حالا اندروید اوریو با قابلیت جدیدی به نام Autofill، امکانات همگامسازی دادهها را بیش از پیش گسترش داده است. اندروید اوریو با کسب اجازه از کاربر میتواند اطلاعات ورود به اپلیکیشنها، مشخصات کارتهای اعتباری، آدرسها و دیگر اطلاعاتی را که بین دستگاه و اپلیکیشنها ردوبدل میشود، همگامسازی کند. یکی از اولین اپلیکیشنهایی که از این قابلیت جدید پشتیبانی میکند، اپ محبوب مدیریت رمز عبور LastPass است.
۱۱- با اختاپوس بازی کنید
هیچ نسخهای از اندروید نیست که بدون یک تخم مرغ عید پاک تکمیل شود. حال این مورد در اندروید اوریو یکی از جذابترین نمونههایی است که در کل تاریخ این سیستمعامل مشاهده کردهایم. از منوی تنظیمات به بخش About مراجعه کنید و سپس آنقدر به تپ کردن روی گزینهی Android Version ادامه دهید تا لوگوی بزرگ اندروید O به نمایش درآید. سپس قبل از لمس طولانی روی O، چند بار پشت سر هم روی آن تپ کنید تا اختاپوس گوشی خود را مشاهده کنید.