تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
تغذیه و اشپزیطب اسلامی سنتی

خواص شنبلیله در طب سنتی + ویدئو

امتیاز یادت نره

خواص شنبلیله در طب سنتی آشنایی با خواص شنبلیله خواص اعجاب انگیز تخم شنبلیله خواص شنبلیله خشک برای رحم خواص شنبلیله و تخم شنبلیله

خواص شنبلیله

خواص شنبلیله در طب سنتی + ویدئو

خواص شنبلیله

شنبلیله ارزش غذایی و خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد.

چکیده : خواص شنبیله  در طب سنتی شامل کمک به درمان دیابت، تسهیل زایمان، درمان زخم معده  و سوزش سر دل، ریزش مو، گلو درد و تقویت قلب است. برگ، ساقه و تخم آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود.

netpaak.ir telegram خواص شنبلیله در طب سنتی + ویدئو

گیاه شناسی شنبلیله

شنـبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار آمده، خواص درمانی آن از گذشته بین ایرانیان مطرح بوده است. ارتفاع این گیاه ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر بوده، دارای برگهای سبز، گل های سفید کوچک و غلاف هایی حاوی دانه های قهوه ای طلایی است.

خواص شنبلیله (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت سبزی شنبلیله گرم و خشک است. برخی از مهمترین کاربردهای درمانی این گیاه مفید و پرخاصیت عبارتند از:
•    از خواص شنبلیله کاهش کلسترول بد خون بوده، همچنین برای تقویت قلب مفید است.
•    مصرف شنبلیله در پیشگیری و کمک به درمان سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش، گردن رحم و پستان مفید است.
•    از این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماری قند به خصوص نوع غیر وابسته به انسولین استفاده میشود. به طور کلی یکی از مهمترین ویژگی های این گیاه خاصیت ضد دیابت و اثر کاهندگی قند خون است.
•    شنبلیله خاصیت شیرافزا داشته، برای افزایش شیر مادران شیرده مفید است.
•    در طب سنتی از خواص شنبلیله برای درمان تب و برونشیت استفاده میشود. به این منظور توصیه میشود در زمان تب از پودر دانه های شنبلیله به همراه شربت آبلیمو و عسل استفاده شود.

***

•    مقادیر بالای فیبرهای محلول موجود در شنبیله باعث شده یکی از مهمترین خواص شنبلیه کمک به درمان بی اشتهایی یا کم اشتهایی و همچنین درمان یبوست، بیماری های التهابی روده و سایر مشکلات دستگاه گوارش نظیر سوزش سر دل میشود. به طور کلی مصرف این سبزی خاصیت ملین و هضم کنندگی داشته و در طب سنتی به عنوان یکی از داروهای گیاهی ملین کاربرد دارد.

•    از خواص شنبلیله به ویژه تخم آن در طب سنتی برای تسهیل زایمان استفاده میشود.
•    استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راههای درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.
•    بهبود سرفه های مزمن و گلودرد از دیگر خواص شنبلیله است. همچنین این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.
مهمترین خواص شنبلیله برای سلامت شامل خاصیت ضد چربی، تقویت کننده قلب، مدر، کاهنده فشار و قند خون، ضد سرطان، ضد میکروب به ویژه باکتری و قارچ، ملین، مسهل، تب بر، ضد آماس و التهاب، شیرافزا، اشتها آور و محرک معده است. همچنین شما میتوانید از خواص شنبلیله برای درمان برخی مشکلات پوستی و پرپشت شدن موهای خود استفاده کنید.

مضرات شنبلیله (موارد احتیاطی و منع مصرف)

۱٫    به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری خودداری شود.
۲٫    بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمانهای دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عل کنند . در صورت مصرف مقادیر تخم شنبلیله برای درمان بیماری، بایستی در طول مدت درمان آزمایش خون از فرد بیمار، برای اندازه گیری میزان پتاسیم به طور دوره ای انجام شود.
۳٫    توصیه میشود از مصرف زیاد و طولانی مدت شنبلیله همراه با داروهای ضد انعقادی از جمله آسپیرین و مهار کننده های MAO خودداری شود.
۴٫    لازم است بین مصرف داروها و شنبلیله حداقل مدت زمان ۲ ساعت فاصله حفظ شود.

***

۵٫    در برخی افراد به برگ و تخم شنبلیله حساسیت وجود دارد، به ویژه حساسیت به شنبلیله در افرادی که به بادام زمینی نیز حساسیت دارند، بیشتر دیده میشود.
۶٫    مطالعات نشان می‌دهد افرادی که ۵۶ گرم دانه شنبلیله را هر روز مصرف می‌کنند، بعد از ۲۴ هفته سطح کلسترول خونشان به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و ۲۵ درصد ریسک ابتلا به حملات قلبی در ایشان کمتر می‌شود. علت این مسئله وجود مقادیر فراوانی فیبرهای محلول مانند همی‌سلولز، ساپونین، موسیلاژ، تانن و پکتین می‌باشد. این فیبرها باعث می‌شوند که جذب دوباره نمک‌های صفراوی از کولون محدود شود، در نتیجه این نمک‌ها از بدن دفع شوند.

با توجه به اینکه کلسترول پیش‌ساز نمک‌های صفراوی می‌باشد، با افزایش دفع نمک‌های صفراوی، کلسترول جذب‌شده از روده‌ها صرف تولید نمک‌های صفراوی می‌شود و در نتیجه کلسترولی که وارد خون می‌شود، کاهش می‌یابد. همین عامل باعث می‌شود تا شنبلیله به عنوان گیاه کاهنده کلسترول معرفی شود. همچنین این فیبرها با سموم مختلف در روده ترکیب می‌شوند و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کنند. از عملکردهای دیگر این فیبرها محافظت از ماهیچه‌های کولونی در برابر سرطان می‌باشد.

۷٫    بهترین درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخم‌ها، سوختگی، مشکلات پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله می‌باشد

اثرات ضد دیابت شنبلیله و دانه شنبلیله

– شنبلیله برای بهبود قند خون از قدیم‌الایام شناخته شده است. از دیگر اثرات آن بهبود کلسترول بالا می‌باشد. شنبلیله برای افراد دیابتی که از کلسترول بالا نیز در رنج هستند، یک تیر با دو نشان است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد مصرف روزانه ۵۰۰ میلی‌گرم شنبلیله، تری‌گلیسرید و کلسترول را کاهش و HDL که کلسترول خوب می‌باشد را افزایش می‌دهد.

–  وجود اسیدآمینه هیدروکسی ایزولوسین در دانه شنبلیله از علل دیگر معروف بودن این گیاه به عنوان گیاهی ضددیابت است؛ زیرا هیدروکسی ایزولوسین باعث تسریع ترشح انسولین می‌شود. این عامل در کنار اثر کاهندگی قند خون که به وسیله فیبرهای موجود در شنبلیله القا می‌شود، باعث کنترل قند خون و اثرات ضد دیابتی این گیاه می‌گردد.

  دانه شنبلیله و درمان سوزش سر دل

– دانه شنبلیله از مقادیر فراوانی موسیلاژ تشکیل شده است که التهاب روده و معده را به وسیله پوشاندن جدار معده و روده کاهش می‌دهد. افزودن ۱ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله به غذاها برای رفع سوزش سر دل و رفلاکس توصیه می‌شود. پیشنهاد دیگر حل کردن یک قاشق چای‌خوری از پودر دانه شنبلیله در آب یا آب میوه قبل از وعده غذایی می‌باشد. همچنین این گیاه خاصیت هضم‌کنندگی و ملین دارد و در بسیاری از داروهای گیاهی به عنوان laxative (ملین) استفاده می‌شود.

  پوست سالم، مویی پرپشت با دانه شنبلیله

–  بهترین درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخم‌ها، سوختگی، مشکلات پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله می‌باشد. برای این منظور لازم است پودر دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط نمایید و سطح آسیب‌دیده پوستی و یا مو را با این مخلوط بپوشانید.

 چگونگی کنترل تب به وسیله گیاه شنبلیله

– گیاه شنبلیله به عنوان یک گیاه تب‌بر شناسایی شده است. بهترین حالت، مصرف دانه شنبلیله به همراه لیمو و عسل در زمان بیماری است. برای این منظور ۱-۲ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را ۳ مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید.

تخم شنبلیله

سایر اثرات درمانی گیاه شنبلیله

۱٫   به منظور افزایش اشتها در افرادی که دچار بی‌اشتهایی در نتیجه بیماری و یا سایر عوامل هستند.
۲٫   در زمینه کنترل بیماری‌های کلیوی و محافظت از کبد در برابر اثرات مخرب الکل و داروها
۳٫   بهبود علائم ناشی از بیماری بری‌بری (کمبود ویتامین B) مانند زخم‌های دهانی، شکاف لب‌ها، زخم‌های مخاطی و …
۴٫  کاهش رشد سلول‌های سرطان سینه و نیز سلول‌های معیوب خونی در لوسمی در ازای مصرف ۴۰۰ میلی‌گرم در روز طی ۱-۳ وعده
۵٫  بهبود گلو درد و سرفه‌های مزمن

۶٫   تسکین دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی
۷٫   درمان سردردهای میگرنی
۸٫   بهبود التهاب معده و روده
۹٫  اثرات آنتی‌اکسیدانی برای پیشگیری از سرطان‌ها
۱۰٫  برطرف‌کننده مشکلات جنسی در مردان
۱۱٫  افزایش تولید شیر در مادران شیرده
۱۲٫  تسریع روند زایمان

۱۳٫  افزایش میل جنسی
۱۴٫  بهبود بیماری‌های قلبی و نیز زوال عقل
۱۵٫  اثرات جانبی
۱۶٫   یکی از اثرات جانبی متداول تهوع می‌باشد که با مصرف بیش از ۱۰۰ گرم در روز احتمال تهوع افزایش می‌یابد. به این منظور روزانه کمتر از ۸ گرم از این گیاه توصیه می‌شود. گازهای روده‌ای و اسهال نیز در برخی افراد گزارش شده است.

۱۷٫  در صورت حساسیت پوستی به این گیاه، از درمان‌های موضعی بر روی پوست اجتناب کنید؛ زیرا منجر به التهاب و راش‌های پوستی می‌شود.
۱۸٫  در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است، در عرق و ادرار بوی شربت افرا ایجاد شود.
۱۹٫  مطالعات نشان می‌دهد افرادی که ۵۶ گرم دانه شنبلیله را هر روز مصرف می‌کنند، بعد از ۲۴ هفته سطح کلسترول خونشان به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و ۲۵ درصد ریسک ابتلا به حملات قلبی در ایشان کمتر می‌شود

تداخل شنبلیله با داروها

 نکته مهم در مورد مصرف این گیاه بالاخص برای اهداف درمانی که لازم است دز بالایی از این گیاه مصرف شود، این است که حتماً در این حالت، گیاه شنبلیله با فاصله ۲ ساعت قبل یا بعد از دارو استفاده شود؛ زیرا به علت دارا بودن فیبرهای موسیلاژی، در جذب بسیاری از داروها تداخل ایجاد می‌کند. همچنین در صورت مصرف هر یک از داروهای زیر، در زمینه مصرف دزهای بالای گیاه شنبلیله و فرآورده‌های دارویی مشتق از آن با پزشک خود مشورت نمایید:

–   داروی گلیپیزید و سایر داروهای ضد دیابتی: اثر این داروها به وسیله شنبلیله افزایش می‌یابد و مصرف همزمان آن‌ها منجر به افت شدید قند خون می‌شود.
–  انسولین: شنبلیله قند خون را کاهش می‌دهد و در صورت مصرف شنبلیله دوز انسولین باید تنظیم شود.
– هپارین، وارفارین و سایر داروهای ضد انعقادی: به دلیل ترکیبات کومارینی موجود در شنبلیله، در صورت مصرف همزمان شنبلیله با این داروها احتمال خونریزی افزایش می‌یابد.
–  داروهای مهارکننده آنزیم منوآمین‌اکسیداز مانند فنلزین و ترانیل سیپرومین: به دلیل دارا بودن آمین در شنبلیله، مصرف همزمان آن با این داروها منجر به افزایش ضربان قلب، سردرد، درد قفسه سینه و … می‌شود.

  موارد احتیاط در مصرف شنبلیله

–  شنبلیله هم خانواده با بادام‌زمینی می‌باشد. اگر به بادام‌زمینی حساسیت داشته باشید، احتمال حساس بودن شما به شنبلیله هم وجود دارد.
–  شنبلیله سطح قند خون را کاهش می‌دهد و استفاده از دزهایی بیشتر از مقادیر توصیه‌شده باعث افت شدید قند خون می‌شود. اگر مبتلا به دیابت می‌باشید با احتیاط و با فاصله از انسولین و داروهای خود از این گیاه استفاده کنید.
–  این گیاه به عنوان درمان طبیعی برای آسم شناخته شده است؛ اما تنفس پودر آن باعث آسم و علائم آلرژی در افراد می‌شود

منبع:
کتاب خواص طبیعی و درمانی میوهها و سبزیجات
سایت دکتر سلام/راسخون

خواص شوید + طب سنتی +ویدئو

فواید عدس + خواص غذایی و درمانی +ویدئو

خواص درمانی شاهتره + ویدئو

ویدئو

_____________________________________________

طب اسلامی - طب سنتی - نت پاک


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا