سکنجبین و طرز تهیه آن در طب سنتی اسلامی ایرانی
سکنجبین چیست؟
سکنجبین ظاهراً ” سک انگبین” و یا ” سرکه انگبین” بوده است. سک در فارسی به معنای سرکه بوده و انگبین نیز برای عسل اصطلاح می شده زیرا سابقاً و قبل از کشف شکر از گیاهان، سکنجبین که معرب سرکنگبین است با عسل درست می شده است.
سکنجبین بسته به اینکه برای چه نوع مزاجی مصرف شود و برای درمان چه نوع بیماری بکار برود، ممکن است با سرکه، تمرهندی، آب نارنج، لیموترش، سیب ترش، گلابی ترش و یا به ترش تهیه شود و از نظر شیرینی ممکن است با عسل، دوشاب انگور و شیره خرما و غیره شیرین گردد و در هر یک از موارد و ترکیب های فوق با نسبتهای مختلف بسته به اینکه بخواهند ترش یا شیرین باشد درست می شود.
مثلاً اگر سرکه و عسل مساوی گرفته شود نوشابه ای مایل به سردی به دست می آید که برای بیماری های بلغمی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده، تبهای مزمن و رفع تشنگی نافع است.
خواص متعدد سکنجبین و کاهو را نادیده نگیرید
🔹افرادی که از #نفخ و درد شکم و همچنین دیر هضم شدن غذا رنج میبرند میتوانند از کاهو و سکنجبین استفاده کنند؛ از دیگر خواص این دو ماده غذایی میتوان به ادرار آور بودن آنها اشاره کرد.
🔹کاهو و شربت سنتی سکنجبین که گاهی با نعنای تازه مخلوط میشود علاوه بر طعم بینظیر و خوشایند خواص درمانی متعددی را هم داراست.
🔹کسانی که دارای مشکلاتی مثل #یبوست هستند و از آن رنج میبرند با استفاده از کاهو و سکنجبین تا حد زیادی درد آنها التیام پیدا میکند.
🔹پاکسازی بدن از سموم مختلف و همچنین کمک به پاکسازی کبد و تقویت قلب و عروق نیز بخش دیگری از خواص بی شمار کاهو و سکنجبین به شمار میروند.
🔹از شر بیخوابی و بد خوابی راحت شوید.
طرز تهیه
مواد لازم برای درست کردن شربت سرکه انجبین
- نعناع تازه ۱۵۰ گرم
- شکر ۱ کیلوگرم
- سرکه ۱۰۰ گرم
- آب ۲ لیوان