تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
طب اسلامی سنتیعمومی

خواص پونه در طب سنتی +ویدئو

امتیاز یادت نره

فواید باورنکردنی دم کرده پونه فواید پونه برای بدن خواص پونه کوهی دم کرده  خواص پونه در طب سنتی خواص پونه برای پوست خواص پونه و آویشن خواص پونه وحشی خواص پونه برای عفونت
مضرات پونه عوارض پونه پونه و قاعدگی خواص پونه نهری خواص پونه در طب سنتی

خواص پونه در طب سنتی +ویدئو

 گیاهی بسیارمفید برای درمان،کنترل و پیشگیری از انواع بیماری ها وتوصیه هایی مهم برای مصرف این گیاه:

پونه گیاهی است از خانواده نعناع و ترکیب اصلی موجود در آن، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،مقداری تانن، مواد رزینی و حاوی مقدار زیادی ویتامین  A و B و C و کلیسیم است.

فصل گرما زمان رویش گیاه پونه است و  این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند.این گیاه نوع دیگری به نام پونه کوهی را نیز دارد.مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید و بهترین فصل برای چیدن پونه وحشی اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.

تفاوت پونه با نعناع

بوی معطر پونه کاملا از نعناع قابل تشخیص است و طعم آن در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند. می توانید این گیاه را با ریشه از خاک در آورده و در گلدان کاشته و جلوی پنجره یا در بالکن قرار دهید. در تمام فصول گرم سال، پونه از طریق ریشه تکثیر می شود و بوی معطر آن فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند.
بوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی با برشمردن انواع پونه می گوید که پونه گوهری است لطیف و پونۀ کوهی از پونۀ جویباری قوی تر است.

کاربردهای پونه

باگیاه پونه می توان یک دم نوش  فوق‏ العاده تهیه نمود. برای تهیه ‏ی یک فنجان دمنوش پونه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.

netpaak.ir telegram خواص پونه در طب سنتی +ویدئو
دانلود فیلم و سریال در upko آپکو

فواید فوق العاده دم کرده پونه 

 خواص دم کرده پونه

برگ‏ ها و گل‏ های پونه و همچنین ساقه‏ های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.
از دم کرده‏ ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می شود.

مقدار مصرف:

دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با ۲ گرم برگ خشک شده‏ ی پونه که به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.
این دم کرده به طور معمول ۲ تا ۳ فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.

فواید پونه برای مقابله با بیماری‏ها:

* حالت تهوع و استفراغ
* مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
همچنین بخوانید : ژل شستشوی صورت سینره ،محافظ پوست شما
*  جویدن نعناع و پونه برای بر طرف کردن سکسکه مفید است و ضد تشنج  و آرام کننده اعصاب است.
* به درمان اسهال و بیماری های روده ای کمک می کند
* به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانندآنتی بیوتیک عمل می کند
* سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم
* سرفه و سیاه سرفه

* گرفتگی بینی
* به دلیل داشتن ویتامین C بالا برای تقویت لثه ها نیز موثر است.
* بخور آن برای درمان سینوزیت عفونی بسیار مفیدبوده و چای آن برای اسپاسم (گرفتگی) عضلات خاصیت دارد.
* پونه یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل بخورید، برای رفع کرم روده نیز موثر است.
* این روزها بیشتر پزشکان، مصرف پونه به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانم های یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه می کنند. بنابراین کسانی که تمایلی به مصرف شیر ندارند، بهتر است ماست و دوغ را با پونه میل کنند.

عصاره پونه

عصاره‏ ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد بوده و در محیط آزمایشگاه دیده شده که عصاره‏ ی پونه در مقابل ویروس تب‏ خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.
عرق پونه خلط آور، قابض و بازکننده عروق است و اسانس آن به دلیل دارا بودن مانتول خاصیت بی حسی موضعی دارد و ضدعفونی کننده محیط است. این گیاه موش، مار و حشرات موذی را فراری می دهد و مرهم آن، تحریکات پوستی مثل گزش حشرات و ضرب دیدگی را بهبود می بخشد.

زنان باردار پونه نخورند

مصرف زیاد پونه برای زنان باردار مضر است. چراکه می تواند ماهیچه های رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود. این گیاه به تشدید سردرد کمک کرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می بخشد. مقدار زیاد مصرف آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت می شود.

فواید روغن پونه 
روغن پونه مفید برای پوست

روغن پونه از چین و چروک صورت جلوگیری می‎کند و برای از بین خارش و سیاهی پوست روغن پونه را به پوست بمالید.

طرز تهیه روغن پونه:پونه تازه را در روغن مایع خیسانده مقابل آفتاب می‎گذاریم تا آب آن تبخیر شود یا این که کمی حرارت می‎دهیم در ظروف سربسته نگذارید چون اسانس آن عوض می‎شود سپس صاف کرده روغن را روی صورت می‎گذاریم.

پونه از دیدگاه ابن سینا

ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی و به استناد مطالب جلد دوم کتاب قانون،با برشمردن انواع پونه می گوید که پونه ،گوهری لطیف دارد و پونه ی کوهی از پونه ی جویباری قوی تر می باشد.

به گفته او:

-تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرم کننده است و بویژه پونه کوهی در نرمش دادن موثرتر از نوع جویباری می باشد.خون را به سمت پوست میکشد و قرحه آور (تحلیل برنده رطوبت های واقع در میان اجزای پوست) است. خوردن پونه به تنهایی،معرق و بسیار گرمی بخش است. مواد را از اعماق بدن جذب می کند. تکه کننده و خشکاننده و گرم کننده است.

– پونه ی تنها و به خصوص اگر با انجیر خورده شود، سینه را از خلط های غلیظ و لزج پاک میکند.

– هر پونه ای و بویژه پونه ی کوهی، بی اشتهایی و ضعف معده را از بین می برد و سکسکه را تسکین می دهد.

– بیماری که تب و لرز دارد ،اگر آب پز پونه را بخورد ،یا پونه را در روغن بپزد و از آن روغن بر تن بمالد بسیار نفع می بیند.

– آب پز پونه برای پیچش و درد روده و قی و اسهال شدید مفید است.

منابع:http://namnak.com و سایت دکتر روازاده

مجله طب سنتی اسلامی


طب اسلامی - طب سنتی - نت پاک


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا