تبلیغ

دانلود بازی کامپیوتر

.

دانلود انیمیشن دوبله فارسی

.



لینک های خراب را در قسمت نظرات گزارش دهید. (در کمترین زمان ممکن اصلاح میشود.)
طب اسلامی سنتیتغذیه و اشپزی

اسفناج در طب سنتی +ویدئو

امتیاز یادت نره

خواص اسفناج در طب سنتی  اسفناج در طب سنتی فواید اسفناج در طب سنتی اسفناج و این همه خواص خواص اسفناج و مضرات اسفناج خواص اسفناج خام

فواید و خواص اسفناج برای سلامتی اسفناج در طب سنتی

اسفناج در طب سنتی +ویدئو

اسفناج نقش مهمی در تقویت و بازسازی پوست  دارد.

چکیده : این گیاه برگ‌ پهن و سبز رنگ روند کند شدن عملکرد مغز را به تاخیر می‌اندازد. همچنین این سبزی به دلیل دارا بودن منبع غنی از ویتامین آ، برای حفظ سلامت چشم فوق‌العاده مفید است.

معرفی اسفناج و خواص آن

گیاه اسفناج داراری خواص زیادی است سرد و تراست اما سردی آن کم بوده و می توان گفت طبع معتدلی دارد.
در دو نوع بهاره و پاییزه وجود دارد و بوته ای با برگ پهن و نسبتا گوشتی دارد. بخاطر طبیعت آن برای گرم مزاجان بهتر است ولی در فصول گرم حتی سرد مزاجان نیز به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. نسبت به سایر گیاهان هضم راحت تری دارد .

netpaak.ir telegram اسفناج در طب سنتی +ویدئو

اسفناج درعین حال یک منبع غنی از فلاوونوئید است. فلاوونوئید نوعی آنتی اکسیدان است که خطر بروز چندین نوع سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، تخمدان و التهاب را کاهش می‌دهد.به گفته متخصصان تغذیه، مصرف یک وعده اسفناج می‌تواند تا ۴۰ درصد نیاز روزانه آهن بدن را تامین کند. به علاوه کاروتینوئید موجود در آن، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد. اسفناج همچنین حاوی ویتامین کا است که برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان ضروری است. میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است.

***

رنگدانه‌های موجود در اسفناج از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کند.علاوه بر موارد فوق اسفناج یک منبع غنی از ویتامین ب ۳ است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر محسوب می‌شود. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین ب ۳ در بدن به وجود می آید و مهمترین علائم آن شامل ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن هستند.اسفناج به طول کلی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک است و به علت دارا بودن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می‌گیرد.

خواص درمانی

ملین بودن: 

برای افرادی که مستعد یبوست هستند یا در سفرها به آن مبتلا می شوند برای اینکه در سفرها دچارخشکی و یبوست نشوند بسیار نافع است.

درمان سرفه:

 افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر از سایرین دچار سرفه و خشکی صدا، التهاب ته حلق، سوزش دهان، غلبه صفرا و تشنگی های مکرر می شوند از آن جایی که اسفناج برای تسکین موارد فوق موثر است مصرف مداوم آن به این افراد توصیه می شود.مخصوصا اگر همراه با جو و ماست و بادام شیرین پخته شود، اثر آن بیشتر می شود.

رفع گرمی بدن:

 بعضی افراد کبد گرمی دارند و حرارت بدن آنها بالا بوده و جوش و خارش پوست در بین آنها شایع است اسفناج با خاصیت پاک کنندگی خود یکی از بهترین غذاها برای این افراد می باشد چون مواد و سموم موجود در غذاها، که مخصوصا در تابستان ایجاد می شود را بطور موثری پاکسازی می کند.
البته تخم اسفناج هم خاصیت پاک گنندگی دارد. در بعضی افراد مصرف خام آن مشکل ایجاد می کند که در این صورت بهتر است به صورت پخته میل نموده و همراه آن جو مصرف نمایند.
خورش آلو اسفناج یک از بهترین خورش ها برای بهار است چون ملین، خنک و ضدصفرا بوده و برای گرم مزاجان بسیار مفید است. حتی می توان بجای آلو از تمبرهندی یا آبغوره یا آب سماق استفاده نمود.

درمان سردرد:

 اسفناج برای افرادی که دچار سردرد ناشی از گرمی هوا یا آلودگی هوا می شوند بسیار مناسب است.
مدر بودن:خاصیت مدر بودن که موارد سوزش ادرار مفید است،ضما آن برای گلودردها و حرارت های ته حلق مفید است.
ضماد آن در محل نیش زنبور، سوختگی ناشی از دریا، پخته یا خام آن روی محل دمل ملتهب باعث باز شدن دمل می شود.

خواص غذایی و سلامتی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.
۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
۲) بدن را قلیایی می كند.
۳) خنك كننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
۴) ورم روده كوچك را رفع می كند.
۵) برای ورم ریه مفید است.
۶) ملین است و یبوست را برطرف می كند.
۷) برای لاغر شدن و كم كردن وزن مفید است.

***

۸) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
۹) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.
۱۰) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
۱۱) برای رفع سرفه های خشك ،برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

۱۲) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.
۱۳) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند.
۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند، مخصوصا در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار عادت دارند.
۱۵) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.
۱۶) اسفناج، كلسترول خون را پایین می آورد.

***

۱۷) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند.
۱۸) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می كند.
۱۹) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
۲۰) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است. اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.
۲۱) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
۲۲) رماتیسم و نقرس را درمان می كند.
۲۳) برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده موثر است.
۲۴) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزی ها و كم خونی از آن استفاده می كردند.

***

۲۵) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است.
۲۶) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است.
۲۷) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
۲۸) اسفناج ،چون دارای كلروفیل است، عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند.
۲۹) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.
۳۰) رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.
۳۱) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.
۳۲) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.
۳۳) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.

مضرات:
 

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های كلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی كه سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.
برگرفته از زبان خوراکی ها؛ نوشته دکتر غیاث الدین جزایری

منبع : برگرفته ازایسنا/راسخون

 ویدئو

________________________________________________

طب اسلامی - طب سنتی - نت پاک

اسفناج در طب سنتی

اسفناج در طب سنتی

اسفناج در طب سنتی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا